Birthday Cupcake
slide show

Leilas franska marängtårta

 
  • 7 äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 50 g mandelspån
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ask färska blåbär
  • 1 ask färska hallon
  • 1/2 ask jordgubbar
  • 1 näve bigaråer
  1. Sätt ugnen på 150 grader (130 grader om du har varmluftsugn).
  2. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
  3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
  5. Rosta mandelspånet i en torr kastrull eller stekpanna.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig.
  7. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt
 
 
Wow! Den här tårtan är heeeelt grymt god! Och den räcker till många. 
(Om du har inte har en termometer kan du vispa marängen i vattenbadet i ungefär 10 minuter.)
 
Receptet kommer från leila.se
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0