Birthday Cupcake
slide show

Kolabakelser på knäckig botten

 
15-30 st
 
Kolakräm: 
1 burk Dulche de leche (eller karamelliserad sötad kondenserad mjölk)
 
Daimbotten:
3 ägg
2 msk farinsocker
1/2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
3 dubbla Daim (à 56 gram)
 
Dekoration:
3 dl vispgrädde
mörk choklad, smält (eller chokladsås på tub)
ev.lite hackade nötter eller strössel
 
Gör så här:
1. Om du köper den karamelliserade kondenserade mjölken behöver du inte koka den, utan kan använda den direkt som den är. Om du köper den som bara heter kondenserad mjölk, måste du koka den i tre timmar först. Ta bort etiketten så slipper du klister i kastrullen. Du kokar konservburken som den är utan att öppna den. Den måste vara täckt av vatten hela tiden. För att slippa "skramlet" i kastrullen kan du linda in konservburken med aluminiumfolie först. Låt sedan konservburken svalna innan du öppnar den.
2. Vispa äggen och farinsockret ljust och fluffigt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao.
3. Grovhacka daimen och blanda ner den i smeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en form, ca 25x40 cm. Grädda kakan mitt i ugnen på 175 grader (ca 160 grader om du har varmluftsugn) i 16-20 minuter. Tag ut och låt svalna.
4. Stansa ut bottnar med hjälp av kakmått eller glas. Bred kolakräm på bottnarna.
5. Vispa grädden och spritsa den på kolakrämen.
5. Ringla över smält choklad/chokladsås och strö eventuellt över hackade nötter eller strössel.
 
Verkligen superenkelt, supersött och gott!!! Anpassa form och dekoration efter årstid och helg. Kanske gul grädde till påsk? Eller grön till midsommar med blomströssel på?
 
 
 Receptet kommer från tidningen "Hembakat 1/2013"
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0