Birthday Cupcake
slide show

Frukostbröd med havre

Superenkla att baka!
 
 
16 bitar
  • 5 dl fiberberikade havregryn
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågkross (jag tog vetekross)
  • 1 dl hela linfrön (jag bytte ut dem mot 1 dl vetekross)
  • 2 tsk salt
  • 7 dl vatten eller mjölk
  • 2 msk olja
  • 50 g färsk jäst
  • 8 dl vetemjöl
Blanda havregryn, rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke. Värm vätskan till 37°C, lös upp jästen i vätskan och rör sedan ner den och oljan i mjölblandningen. Tillsätt allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
 
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt som är 30x40 cm. Knåda degen lätt i bunken och stjälp upp den på plåten. Strö på lite mjöl och tryck ut degen jämt över hela plåten. Skåra till 16 rutor och nagga med en gaffel. Pensla med vatten och strö på havregryn och tryck lätt till så att de fastnar. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
 
Sätt ugnen på 225 grader (200 om du har varmluftsugn). Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
 
Låt bröden kallna på galler övertäckta med bakduk. Bryt dem i rutor.
 
Receptet kommer från ica.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0