Christmas Cookies
slide show

Studenttider med skratt och gråt!

 
 
Nu har jag sagt hej då till mina tjugo supergulliga studenter som jag har umgåtts med i tre år! 
 
 
Sista glädjeruset tillsammans innan alla våra studenter sprang ut för snart en vecka sedan.
 
 
Matilda bjöd på underbart god hembakad morotskaka vid vårt sista handledningssamtal. 
 
 
I kväll samlades vi i arbetslaget och åt god mat (tack Johann!) 
samt en smaskig chokladtårta (tack Karin!).
 
 
Snart är det semester. Då ska jag försöka varva ner och njuta av trädgården och växthuset.
 

Villa Flora på Billbäcks

 
I dag åt äldsta dottern och jag frukost på det fina caféet Villa Flora
på plantskolan Billbäcks strax utanför Norrköping.
 
 
Deras räksmörgås är helt suveränt god!!!
 
 
En riktig frukost ska naturligtvis avslutas med en rejäl efterrätt. ;)
 
Och intas allt i en så här fin miljö kan det ju inte bli bättre!
 
 

Nötchokladrutor

 

Enkla och goda! Toppa med lite flingsalt för ännu godare kakor!

 

100 gram smör

1 ½ dl strösocker

1 ägg

½ tsk bakpulver

3 msk kakao

1 ¼ dl vetemjöl

1 dl hasselnötskärnor

en nypa flngsalt (ej i originalreceptet)

 



Lägg smör och socker i en bunke och låt stå så smöret blir rumsvarmt. Ta under tiden fram en långpanna, ca 25x35 cm och smörj den ordentligt eller klä den med bakplåtspapper som du smörjer. Hacka nötterna grovt.

Vispa smör och socker till en jämn smet med elvisp eller använd matberedare.

Vispa ner ägget.

Tillsätt bakpulver och kakao och vispa till en jämn smet.

Tillsätt till sist vetemjölet och vispa snabbt till en jämn smet.

Bred ut smeten i långpannan. Strö över nötterna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 8 minuter. Med varmluft 175 grader i 10 minuter.

Låt kakan svalna endast några minuter och skär sedan i rutor och lossa dem från bakplåtspappret eller plåten.

Låt dem svalna och lägg dem sedan i burkar.


 

 

 
En helt okej utsikt när man står i köket och bakar!
 
Receptet är kopierat från: recepten.se
 
 
 

RSS 2.0