Christmas Cookies
slide show

Finbageriet Kamraterna

 
 
 Nu är det bråda tider i skolan! Hur gärna jag än vill baka och skapa, så finns det varken tid eller
ork till det. Men det finns det ju, som tur är, andra som hinner och orkar. I Norrköping hör
"Finbageriet Kamraterna" till favoritställena. Deras Levain-bröd är fantastiskt gott och
Surdegskransen med kardemumma och muskovadosocker är oslagbar!
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgens kakbak

 
Knäckkakor med lönnsirap, chokladcookies, salta hasselnötskakor och mjölkchokladsnittar!
 
 

Kladdkaketopping

 
 Kladdkaka är aldrig fel! Om den känns för simpel kan du toppa den med
en kolasmet med hackade nötter och flingsalt.
 
 
 Enkel kolasmet:
1 ½ dl mellangrädde
½ dl socker
½ dl sirap
Blanda och låt koka på hög värme i ca 10 minuter under omrörning tills smeten når en temperatur på
ungefär 120 grader. Det går att använda kolasmet på en lägre temperatur också, men då rinner den
mycket mer. Hacka nötter och strö dem på kolasmeten på kakan. Avsluta med att strö över
en nypa flingsalt.
 

RSS 2.0