Sloppy eller classy - gott i vilket fall



Leilas granola...

2 dl hasselnötter
5 dl dinkelflingor
5 dl boveteflingor
2 dl sötmandel
1,5 dl pumpakärnor
0,75 dl honung
0,75 dl vatten
0,75 majsolja (alt. solros)
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Häll ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i cirka 10 minuter.
3. Ta ut nötterna, låt dem svalna och gnugga sedan bort skalet mellan händerna. Släng skalen. (Fast jag köpte färdigrostade hasselnötter, som fick gå med i rostningen ändå.)
4. Blanda grynen med grovt hackad sötmandel och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper.
5. Blanda ihop honung, olja och vatten i en skål och ringla det över grynen. Blanda runt.
6. Rosta grynen i 15-20 minuter och rör om då och då. (Om du vill blanda i torkade bär eller frukt, så gör du det när granolan har svalnat.)
När allt rostats klart stängde jag av ugnen, öppnade luckan på glänt och lät plåten stå kvar tills allt svalnat. Sedan hällde jag upp granolan i glasburkar. Sååå gott i yoghurt eller mjölk!
Receptet kommer från: blog.leila.se
