Christmas Cookies
slide show

God jul!

(null)
 
(null)
 
 

Snickersrutor

(null)

350 gram jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 liter flingor, typ Cornflakes
1 dl riven kokos 
300 gram choklad 

Klä en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Låt detta nästan koka upp på svag värme. Rör om då och då. 
Krossa flingorna lätt. Tag kastrullen från värmen och rör ned de krossade flingorna tillsammans med kokosen.
Bred ut smeten i den bakplåtsklädda formen. 
Smält chokladen och bred ut den över kakan.
Låt svalna helt innan du skär den i rutor.

(null)

Receptet kommer från Tasteline.

Julbak

 
 
 
Hemgjort knäcke är gott!!! Smaksätt med det du gillar bäst! Här ser du
Martins knäcke med surdeg eller jäst, som finns under fliken "God jul".
 
 
Chokladkaka med frötosca - en galet god kaka som finns under fliken "God jul". 
 
 
 
Bekvämt att ha i frysen - en rulle mördeg (den här smaksatt med saffran, mörk choklad och hasselnötter)
som går att ta fram och skiva och slänga in i ugnen när det kommer gäster!
 
 
 
 
 
 
 
 Låt knäcken stormkoka på hög värme i runt 10 minuter eller tills en termometer visar 125-130 grader.
 
 
 
Hasselnötter är gott i knäck, men blanda gärna i t.ex. cashew och pistage också!
 
 
 Knäckbräck är enklare att göra en knäck i formar! Kolapapper går att köpa hos t.ex. Tårtdecor på nätet.
Där kan du även köpa stjärnströssel i silver eller guld.
 

Saftig jullimpa på bikarbonat

 
En gluten- och laktosfri saftig limpa med julsmak! Superenkel att göra!
 

5 dl glutenfri mjölmix + 1 msk fiberhusk ELLER 5 dl finmalet rågmjöl + 1 tsk fiberhusk

2 dl havregryn (eller samma mängd glutenfria havregryn)

1 dl hackad mandel eller hasselnötter

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

3 tsk pepparkakskrydda

1 tsk fänkålsfrön

½ tsk mald kardemumma

4 dl filmjölk (laktosfri om du vill)

½ dl mörk sirap (eller honung)

1 dl hackad torkad frukt om du gillar det (jag gör det inte!)


Blanda först alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och rör till en jämn smet. Häll smeten i en avlång brödform som rymmer 1 ½ liter. Grädda på 200 grader (175 grader i varmluftsugn) i 1-1 ½ timme i nedre delen av ugnen (innertemperaturen ska vara 98 grader) tills brödet fått fin färg. Stjälp upp och låt svalna på galler. Ät gärna brödet ljummet!


Receptet är taget från: www.hungryheart.se. Jag har dock modifierat det lite.

 

 

 


RSS 2.0