Christmas Cookies
slide show

Julies godistårta!!!

 
Jag önskar sååå att jag kunde ta åt mig äran för den här superfina tårtan, men det är
min engelska kompis Julie Atkins som har gjort den. Jag säger bara: WOW!!!
 
 

Fullkornslimpor



Ett väldigt lättbakat och supergott bröd som mättar länge! Rekommenderas verkligen!
Receptet hittar du här!
 
 
 



Pridecookies

 
Snart är det Pridefestival i Norrköping och Prideparaden går av stapeln 2 maj!
Därför blev jag inspirerad att baka något på Pridetemat.
 
 
Jag hittade ett mörkligt recept på nätet som jag använde, men degen blev inte alls bra,
så jag bifogar Leilas recept istället och räknar kallt med att det är bättre.
 

Mördeg av Leila Lindholm:

150 gram kallt smör

4 dl vetemjöl

½ dl florsocker

1 st ägg

½ msk vatten

(1 äggvita+1 msk vatten för att klistra ihop degarna)

(Jag lägger till 1 tsk vaniljsocker.)

Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker. 
Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.

Innan du lägger den i kylen, delar du degen i sex delar och färgar varje del i en egen färg (röd, orange, gul, grön, blå och lila). Jag beställde ”pastafärger” från Wiltons. Tänk på att det behövs en väldigt liten mängd ”pastafärg” jämfört med vanliga ”karamellfärger” som säljs i matbutikerna. Försök att blanda in färgerna genom att nypa in dem snarare än att knåda degen.

Plasta degarna och låt dem vila i kylen i minst 30 minuter. Ta fram degarna och kavla ut dem i sex rektangulära bitar, som är ca 4mm tjocka. Låt rektanglarna vila i kylen en stund. Ta ut bitarna och klistra ihop dem på varandra med hjälp av äggvita blandad med kallt vatten. En Prideflagga är röd-orange-gul-grön-blå-lila, i den ordningen. Du får alltså en rektangel i sex lager. Lägg rektangeln i kylen 20-30 minuter.

Ta fram och skär i små rektanglar, likt flaggor.

Lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda på 175 grader (160 grader om du har varmluftsugn) i 8-10 minuter. Ta-da!!!

 

 

Café Villa Flora


I dag säsongsöppnade äntligen Café Villa Flora på Billbäcks plantskola utanför Norrköping!
Om du inte redan provat deras räksmörgås, är det hög tid att göra det nu.
 
 

Vår i London

 
Just hemkommen från London där magnolior och körsbärsträd blommar för fullt!
Dottern tipsade om frukost på Granger & Co. i Notting Hill - en riktig vinnare.
 

På Harrods hittade vi Ladurée och deras top class macaroner.
Hos lyxchokladbutiken Godiva inhandlades dyra chokladdoppade jordgubbar!
 

På Harrods kunde vi ha spenderat hur mycket som helst på diverse lyxiga onyttigheter...!

 
Ett nytt fenomen för mig: Bubbleology. Te med tapiocakulor i.
God smak, men lite grodyngelkonsistens på själva tapiocan... :D

 
 

RSS 2.0