Godaste chokladkakorna med frötosca!

Favorit i repris! Fantastiskt goda kakor som bara måste provas! Kan skäras i småbitar som julgodis.
Chokladkaka:
2 ägg
300 gram socker
115 gram vetemjöl
45 gram kakao
6 gram vaniljsocker
3 gram salt
115 gram smör, som du smälter
Frötosca:
200 gram ljus sirap
75 gram smör
165 gram socker
1 1/2 dl grädde
200 gram frön, t.ex. sesam, solros, pumpa, lin och melon
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om du har varmluftsugn). Klä en form som är 20X30 cm med bakplåtspapper.
2. Chokladkakan: Blanda alla ingredienser till chokladkakan till en slät smet. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 12 minuter. Gör under tiden frötoscan.
3. Frötoscan: Koka allt utom fröna i cirka 10 minuter - blanda sedan i fröna. Häll smeten ovanpå chokladkakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna helt. Skär upp i rutor i önskad storlek.

Mjölkfria chokladcookies
Förlåt Lisa Ahle, Julia Alm och övriga elever i 2:3 på Kunskapsgymnasiet i Norrköping! Jag har syndat och
bakat utan att lägga ut bilder på min blogg. :( Jag skäms verkligen. Här kommer ett inlägg!!! <3

I helgen firade vi döttrarnas födelsedagar! Men en laktosintolerant gäst samt en mjölkallergiker fick jag skärpa mig för att inte blanda ihop smörprodukterna, eftersom jag även ville baka vissa kakor på riktigt smör (som jag tycker ger godare kakor). En kaka fick bli en riktigt god mjölkfri chokladcookie som jag hittade på ICA-Kurirens hemsida:
200 gram mjölkfritt margarin
4 1/2 dl farinsocker (strö är enklast)
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
6 1/2 dl havregryn
ca 4 msk vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
350 gram mjölkfri choklad (fast jag tog 200 gram mjölkfri choklad och 100 gram hackade nötter istället)
- Blanda margarin, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en bunke och rör till krämig konsistens. Tillsätt havregryn och vatten.
- Blanda mjöl, salt och bikarbonat och knåda ihop med den första smeten.
- Rör till sist ner chokladen och arbeta ihop till en smidig deg. Blockchoklad innehåller mjölk. Välj en fin mörk choklad, om du inte tål mjölkprotein.
- Klicka ut kakorna på papprad plåt, med stort mellanrum. Tryck till lite. Grädda i mitten av ugnen, 150 grader, 10–15 minuter.

