Pekanpaj

Glad pĂ„sk! đŁđ„
Pekanpaj Àr galet gott! HÀr kommer ett recept:
pajdeg:
200 gram smör
5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk salt
drygt 1 dl vatten
fyllning:
30 g smör
2 Àgg
2 1/2 dl mörk eller ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
0,8 dl farinsocker eller ljust muskovadosocker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl pecannötter (3 dl motsvarar ca 150 g)
Pajdeg: SkÀr smöret i tÀrningar. Nyp ihop eller mixa i matberedare smör, mjöl, socker och salt. TillsÀtt iskallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och lÄt vila 1 timme i kylen.
Fyllning: SmÀlt smöret. Vispa Àggen och blanda med smör, sirap, vaniljsocker, farinsocker och vetemjöl.
Nagga pajdegen med en gaffel. HÀll smeten i formen. Placera nötterna pÄ valfritt vis i smeten i formen. GrÀdda pajen i ugnen pÄ 150 grader (aningen lÀgre temperatur om du har varmluftsugn) i 40-50 minuter.
LÄt svalna och servera med vispgrÀdde eller vaniljglass.
Originalreceptet kommer frÄn ica.se, men jag har modifierat det lite.