Afternoon Tea i England

Jag är på Englandsbesök med ett gäng elever och strax efter ankomsten bjöds vi på afternoon tea!


Godast var sconesen med
sylt och grädde!


Jobb, jobb, jobb och lite mangomarmelad och granola...

Jag hinner bara jobbet just nu!!!

Okej då - det har blivit några burkar mangomarmelad...

...och lite granola också. Men inte mer än så faktiskt.

Lite deppigt att vi går mot mörkare tider,
men ibland är september månad väldigt vacker!

Soliga dagar och pinnbröd!

Jag var där med ett antal lärarkollegor samt Kunskapsgymnasiets drygt 130 elever i åk 1.
Friluftsliv stod på schemat och ett moment var att baka pinnbröd.

Hög mysfaktor!
Pinnbröd kanske inte smakar så mycket, men det är lätt att baka ute i naturen och man
kan ju piffa till det med diverse tillbehör om man vill. Här kommer receptet:
5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda de torra produkterna.
Tillsätt vatten och arbeta ihop degen.
Arbeta ut den till fingertjocka längder.
Rulla dessa på en bakkäpp el tjockare grillpinne.
Snurra den över glöden.
När du kan dra bullen av käppen utan att deg sitter fast är det klart.
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda de torra produkterna.
Tillsätt vatten och arbeta ihop degen.
Arbeta ut den till fingertjocka längder.
Rulla dessa på en bakkäpp el tjockare grillpinne.
Snurra den över glöden.
När du kan dra bullen av käppen utan att deg sitter fast är det klart.
(Degen kan förberedas hemma och tas med i platspåsar.)

En septemberdag på Brevik!
