Älska marmelad!

Det är sååå värt besväret att koka sin egen marmelad! :)
Hallonmarmelad med vit choklad
250 gram färska hallon
1 1/4 dl syltsocker
1 vaniljstång
saften av 1/2 pressad lime
2 tsk Bourbon ekologiska vaniljsocker (kan uteslutas)
40 gram vit choklad
Koka upp hallon, vaniljstång (urgröpt, men koka även med stängerna) och syltsocker och låt koka i 5 minuter. Ta bort skummet som flyter upp på marmeladen. Dra kastrullen från den varma plattan och blanda i limesaften, vaniljsockret och chokladen. Plocka ur vaniljstängerna. Låt marmeladen vila i kastrullen 10 minuter innan du häller den i väl rengjorda, varma burkar.

Persiko- och hallonmarmelad
5 mogna persikor (jag använde vita persikor)
2 ½ dl hallon
½ dl vatten
½ vaniljstång (jag tog en hel)
1 ½ dl syltsocker
Skala persikorna och skär dem i bitar. Koka dem mjuka med hallonen och vattnet i några minuter och tillsätt sedan fröna från vaniljstången och syltsockret. Koka tills sockret löst sig helt (någon minut brukar räcka) och häll på rena, torra glasburkar.

Receptet kommer från: blogg.amelia.se/sotasaker

Citronkladdkaka



Receptet kommer ur boken "Cafè Östergötland - recept och guide till 44 caféer"
