Chokladwhoopies

Smält choklad och smör över ett vattenbad eller på låg effekt i mikron. Vispa samman med färskosten och blanda sedan ner florsockret. Vispa till en jämn smet.
Smör- och kolafyllning till 20 st
100 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 burk karamelliserad mjölk
Vispa smör och florsocker så att det blir "luftigt". Blanda i den karamelliserade mjölken, lite i taget tills allt blandat sig ordentligt.
Montering: Spritsa eller klicka ut valfri smet på den platta sidan av kakorna. Lägg ihop med resterande kakor. Rulla "kanterna" i strössel för extra rolig effekt!



Smulpaj

350 gram smör
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ½ dl socker (blanda gärna strö-, rör- och farinsocker)
1-2 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Smält 350 gram smör.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bytta.
3. Häll smöret över mjölblandningen och rör om. Det blir en väldigt kletig smet.
4. Smörj en pajform. Lägg i bär/rabarber/fruktbitar, antingen färska eller frysta. Om du använder frysta bär behöver du strö över 1-2 msk potatismjöl eller maizena, för att binda ihop bärsaften. Vare sig du använder frysta eller färska bär/rabarber/fruktbitar kan du med fördel strö över lite socker. Använd gärna farinsocker för en ”djupare” smak.
5. Klicka smeten över fyllningen.
6. Grädda pajen långt ner i ugnen på 200 grader (175 grader för varmluftsugn) i 20 minuter.
7. Servera pajen ljummen med vaniljvisp eller glass.
