Christmas Cookies
slide show

Red Velvet Cake

 
Jag blir imponerad av min 13-åring som ställt sig och bakat en 
Red Velvet Cake på egen hand! <3<3<3
 
 
 
Ingredienser:
Red Velvet Cake
  • 2,5 dl mjölk + 1 tsk vitvinsvinäger
  • 6 dl vetemjöl
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 st stora ägg
  • 3,5 dl neutral olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,25 tsk äkta vaniljpulver
  • ca 2 tsk röd färgpasta (alt röd hushållsfärg)  
Frosting
  • 600 g cream cheese
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma
Gör så här:
 
Red velvet cake
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två st 20 cm springformar.
  2. Blanda din egen buttermilk på mjölk och vitvinsvinäger. Låt stå några minuter. Mjölken kommer att separera sig. Det är ingen fara. Det ska vara så.
  3. Blanda mjöl, socker, kakao, salt och bikarbonat i en skål. Ställ åt sidan.
  4. Vispa upp äggen lite lätt. Tillsätt olja, buttermilk, vinäger, vaniljpulver och röd färgpasta.
  5. Häll i lite av de torra ingredienserna, lite i taget. Vispa ordentligt så att allt är blandat.
  6. Fördela i de två formarna och grädda i ca 30-40 minuter tills en tandpetare kommer ut ren.
    Låt svalna på galler.
  7. Frosting
    Vispa cream cheese och smör slätt och fint. Tillsätt vaniljen.
  8. Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös.
  9. Montering
    Skär av toppen på botten om den är ojämn. Lägg på ett lager med frosting. 
  10. På med lager två, låt botten vara uppåt så du får en jämn fin tårta. Använd resterande frosting och lägg ett lager på toppen och runt om kanterna.
  11. Låt stå i kylen minst 60 min så att tårtan stelnar innan servering.
 
 

 

 


Säsongspremiär på Villa Flora

 
Livet återgår till det normala - Villa Flora på Billbäcks har öppnat för säsongen!
 
 

Brownietårta med hallonmousse

 
 
 
 God och mäktig så det förslår - den räcker till många!
 
Browniebotten
  • 120 g mörk choklad 
  • 100 g smör 
  • 2 1/2 dl socker 
  • 2 ägg 
  • 1 1/2 msk vaniljsocker 
  • 1 krm salt 
  • 1 1/2 dl vetemjöl 
  • smör till formen
  • färska hallon till garnering
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
  3. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Receptet på browniebotten kommer från ica.se och heter där "Monas brownietårta med hallonmousse"
 
 
Hallonmousse
  • 250 g frysta hallon
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost
  • 3 gelatinblad (eller vegetarisk gelatin)
  • 2 dl vispgrädde
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
  2. Koka upp de frysta hallonen och låt koka i 2 min. Passera hallonen genom en sil, dela sedan upp "moset" (du kastar alltså det som blir kvar i silen) i två delar och låt ena delen stå och svalna. 
  3. I den andra delen blandar du ner gelatinbladen medan moset fortfarande är ganska varm, låt sedan svalna. 
  4. Blanda den orörda delen av hallonmoset tillsammans med färskosten och florsockret. 
  5. Vispa upp grädden. 
  6. Blanda sedan ihop båda delarna hallonmoset och blanda till sist ner den med den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåpet.
Receptet på hallonmoussen kommer från koket.se och heter där "Rostårta med hallonmousse och daimgrädde"
 
 
Jag dekorerade med torkade hallon (nyhet hos bland annat ICA) och färska bär.
 
 
 
 

RSS 2.0