Red Velvet Cake

Jag blir imponerad av min 13-åring som ställt sig och bakat en
Red Velvet Cake på egen hand! <3<3<3

Ingredienser:
Red Velvet Cake
- 2,5 dl mjölk + 1 tsk vitvinsvinäger
- 6 dl vetemjöl
- 5 dl strösocker
- 1 msk kakao
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 2 st stora ägg
- 3,5 dl neutral olja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 0,25 tsk äkta vaniljpulver
- ca 2 tsk röd färgpasta (alt röd hushållsfärg)
Frosting
- 600 g cream cheese
- 150 g smör, rumstempererat
- 0,5 tsk äkta vaniljpulver
- 10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma
Gör så här:
Red velvet cake
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla två st 20 cm springformar.
- Blanda din egen buttermilk på mjölk och vitvinsvinäger. Låt stå några minuter. Mjölken kommer att separera sig. Det är ingen fara. Det ska vara så.
- Blanda mjöl, socker, kakao, salt och bikarbonat i en skål. Ställ åt sidan.
- Vispa upp äggen lite lätt. Tillsätt olja, buttermilk, vinäger, vaniljpulver och röd färgpasta.
- Häll i lite av de torra ingredienserna, lite i taget. Vispa ordentligt så att allt är blandat.
- Fördela i de två formarna och grädda i ca 30-40 minuter tills en tandpetare kommer ut ren.
Låt svalna på galler. - Frosting
Vispa cream cheese och smör slätt och fint. Tillsätt vaniljen. - Tillsätt lite florsocker i taget. Vispa inte för länge då frostingen kan bli för lös.
- Montering
Skär av toppen på botten om den är ojämn. Lägg på ett lager med frosting. - På med lager två, låt botten vara uppåt så du får en jämn fin tårta. Använd resterande frosting och lägg ett lager på toppen och runt om kanterna.
- Låt stå i kylen minst 60 min så att tårtan stelnar innan servering.

Säsongspremiär på Villa Flora

Livet återgår till det normala - Villa Flora på Billbäcks har öppnat för säsongen!

Brownietårta med hallonmousse

God och mäktig så det förslår - den räcker till många!
Browniebotten
- 120 g mörk choklad
- 100 g smör
- 2 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 1 1/2 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 1/2 dl vetemjöl
- smör till formen
- färska hallon till garnering
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i vattenbad. Ta från värmen. Tillsätt sockret och rör tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet.
- Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 bitar). Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg det på bottnen av formen. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Receptet på browniebotten kommer från ica.se och heter där "Monas brownietårta med hallonmousse"
Hallonmousse
- 250 g frysta hallon
- 1 dl florsocker
- 100 g färskost
- 3 gelatinblad (eller vegetarisk gelatin)
- 2 dl vispgrädde
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp de frysta hallonen och låt koka i 2 min. Passera hallonen genom en sil, dela sedan upp "moset" (du kastar alltså det som blir kvar i silen) i två delar och låt ena delen stå och svalna.
- I den andra delen blandar du ner gelatinbladen medan moset fortfarande är ganska varm, låt sedan svalna.
- Blanda den orörda delen av hallonmoset tillsammans med färskosten och florsockret.
- Vispa upp grädden.
- Blanda sedan ihop båda delarna hallonmoset och blanda till sist ner den med den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåpet.
Receptet på hallonmoussen kommer från koket.se och heter där "Rostårta med hallonmousse och daimgrädde"

Jag dekorerade med torkade hallon (nyhet hos bland annat ICA) och färska bär.

