Lady Dinah's Cat Emporium i London



đ»đ»đ»đ»đ»
Cheesecake med pÄskkÀnsla


1 paket Philadelphiaost (200 gram)
ca 10 digestivekex
3 Àgg (spara ett halvt Àggskal till dekoration)
3 dl vispgrÀdde
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
ca 10 digestivekex
3 Àgg (spara ett halvt Àggskal till dekoration)
3 dl vispgrÀdde
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
grön karamellfÀrg
torkade hallon (eller annat strössel) till dekoration
nÄgra marsipankycklingar
Gör sÄ hÀr:
1. Smörj en pajform (med löstagbar botten) med lite smör. Smula i 4-5 digestivekex. Ta fram 3 bunkar.
2. I bunke 1 blandar du Àggulorna med Philadelphiaosten, strösockret, florsockret och vaniljsockret.
3. I bunke tvÄ vispar du Àggvitorna.
4. I bunke tre vispar du grÀdden.
5. Blanda innehÄllet frÄn alla tre bunkarna till en enda smet. Ta bort en fjÀrdedel av smeten och fÀrga den grön. HÀll den ofÀrgade smeten i pajformen och avsluta med den gröna smeten högst upp. Placera Àggskalet i mitten och strö runt lite torkade hallon.
6. StÀll kakan i frysen i minst 5 timmar. Ta fram kakan en stund före servering och placera marsipankycklingarna runt Àggskalet. Glad pÄsk!


Frukt och bÀr med bÀsta tillbehören!

Allsköns frukter och bÀr tillsammans med mascarponekrÀm, vit chokladkrÀm och basilikasocker!

Mascarpone med honung och kardemumma:
250 ml mascarpone
2 tsk kardemumma
2 nypor vaniljpulver
4-5 tsk honung (smaka av hur söt du vill ha den)
en nypa farinsocker
(Receptet kommer frÄn: www.ragazze.se)
Vit chokladkrÀm:
50 gram vit choklad
1 msk smör
100 gram naturell fÀrskost
(1 1/2 msk florsocker - fungerar Àven utan florsocker)
SmÀlt vit choklad och smör över ett vattenbad eller pÄ lÄg effekt i mikron. Vispa samman
med fÀrskosten och blanda sedan ner florsockret. Vispa till en jÀmn smet.
Basilikasocker:
Mixa bladen frÄn en kruka basilika med 1/2-1 dl strösocker.

Pressa fÀrsk lime över frukten och bÀren och servera med
basilikasockret och vit choklad- och mascarponekrÀmen!
