Christmas Cookies
slide show

Lady Dinah's Cat Emporium i London




đŸ˜»đŸ˜»đŸ˜»đŸ˜»đŸ˜»

Cheesecake med pÄskkÀnsla

 
 
 
 
1 paket Philadelphiaost (200 gram)
ca 10 digestivekex
3 Àgg (spara ett halvt Àggskal till dekoration)
3 dl vispgrÀdde
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
grön karamellfĂ€rg 
torkade hallon (eller annat strössel) till dekoration
nÄgra marsipankycklingar

Gör sÄ hÀr:
1. Smörj en pajform (med löstagbar botten) med lite smör. Smula i 4-5 digestivekex. Ta fram 3 bunkar. 
2. I bunke 1 blandar du Àggulorna med Philadelphiaosten, strösockret, florsockret och vaniljsockret.
3. I bunke tvÄ vispar du Àggvitorna.
4. I bunke tre vispar du grÀdden.
5. Blanda innehĂ„llet frĂ„n alla tre bunkarna till en enda smet. Ta bort en fjĂ€rdedel av smeten och fĂ€rga den grön. HĂ€ll den ofĂ€rgade smeten i pajformen och avsluta med den gröna smeten högst upp. Placera Ă€ggskalet i mitten och strö runt lite torkade hallon. 
6. StÀll kakan i frysen i minst 5 timmar. Ta fram kakan en stund före servering och placera marsipankycklingarna runt Àggskalet. Glad pÄsk!
 
 
 
 
 

Frukt och bÀr med bÀsta tillbehören!



Allsköns frukter och bÀr tillsammans med mascarponekrÀm, vit chokladkrÀm och basilikasocker!
 


Mascarpone med honung och kardemumma:
250 ml mascarpone
2 tsk kardemumma
2 nypor vaniljpulver
4-5 tsk honung (smaka av hur söt du vill ha den)
en nypa farinsocker
(Receptet kommer frÄn: www.ragazze.se)
 

Vit chokladkrÀm:

50 gram vit choklad

1 msk smör

100 gram naturell fÀrskost

(1 1/2 msk florsocker - fungerar Àven utan florsocker)

SmÀlt vit choklad och smör över ett vattenbad eller pÄ lÄg effekt i mikron. Vispa samman

med fÀrskosten och blanda sedan ner florsockret. Vispa till en jÀmn smet.

 

 

Basilikasocker:
Mixa bladen frÄn en kruka basilika med 1/2-1 dl strösocker.
 
 

 
Pressa fÀrsk lime över frukten och bÀren och servera med
basilikasockret och vit choklad- och mascarponekrÀmen!
 
 
 
 

RSS 2.0